Audio babycall

Audio babycall kommer i mange varianter, både analoge, digitale og kombinert analog/digital.

Det er enkelte viktige kriterier vi mener du bør vektlegge:

tre babyer illustrasjon

  • Uten risiko for skadelig stråling
  • Forstyrrelsesfri
  • Rekkevidde
  • Brukervennlighet
  • Batteritid
  • Begge apparatene leveres med oppladbare batterier

Den mest populære audio babycall er SmartNOVA, dette er den eneste digitale babycall som ikke avgir skadelig stråling. Du kan trygt plassere babyenheten i barnets umiddelbare nærhet. Batteritiden er dessuten 3 ganger lengre enn de fleste babycall.

SuperNOVA er den eneste babycall med dobbelt kodesystem mot forstyrrelser. Før du bruker apparatene skal du først velge din personlige kode blant 256 kombinasjoner. Dette gjør du normalt en gang. Det er fysisk umulig at en annen babycall forstyrrer din SuperNOVA når barnet ditt sover dersom
ikke din nabo også har valgt samme kombinasjon blant de 256 mulighetene.
I så fall bytter du enkelt til en annen personlig kode.

Rekkevidden er opptil 600m i fri sikt og sendefrekvensen 863MHz er langt mindre følsom for fysiske hindringer enn en video babycall slik at den normalt dekker ditt behov for rekkevidde, også når barnet ligger ute i vognen. Dette frekvensbåndet er reservert for trådløst lydutstyr. I praksis er det kun andre babycall som kan gi forstyrrelser og ikke trådløs telefon og router som arbeider i 1.8MHz, og mikrobølgeovn i 2,4MHz båndet.

Apparatene viser alle sikkerhetsfunksjoner i et stort display, også batteristatus slik at du alltid vet hvor mye strøm som er igjen når du legger barnet ut i vognen. Foreldreenheten viser også temperaturen fra babyenheten. Dersom du blir varslet med en alarm for rekkevidde, lavt batteri på ett av apparatene eller et annet forhold, blinker et symbol i displayet som forteller deg årsaken til alarmen.

Batteritiden er av avgjørende betydning ved valg av audio babycall. I daglig bruk oppleves det unødvendig å måtte lade batteriene flere ganger. Batteritiden varierer stort fra et merke til et annet og de færreste leverandørene oppgir levetiden mellom hver lading. Batteritiden i standby er 10 til maks 24 timer og blir redusert opp til 25% når apparatene er i normal bruk.SuperNOVA holder 38 timer i standby og leveres med oppladbare batterier til begge apparatene. Oppladbare batterier er en forbruksvare og du kan kjøpe nye batterier til NOVA modellene i alle landets babyutstyrsforretninger til en rimelig pris.

Dagens modell er 7. generasjon og kjent for høy kvalitet, enkel betjening og en solid konstruksjon.

PrimaNOVA Babycall er også en kombinert digital og analog modell som avgir minimal stråling tilsvarende SuperNOVA. Den har 16 kodekombinasjoner som hindrer forstyrrelser fra annen babycall. Rekkevidden er 500m i fri sikt og sendefrekvens er den samme som SuperNOVA. Dette er en enklere modell uten display, men med lamper som forteller deg årsaken for lydvarsel. Foreldreenheten varsler for lavt batteri for begge apparatene. Batteritiden er 28 timer og leveres med oppladbare batterier til begge apparatene. PrimaNOVA er et fornuftig og rimelig alternativ til en pålitelig babycall.

NB: Vær klar over at en babycall med kombinasjon av digital og analog teknologi ikke kan forstyrres av andre babycaller når barnet ditt sover. Det er kun når din babyenhet er aktivert av lyder fra ditt barn at det unntaksvis kan forekomme forstyrrelser.